Pohovor na kandidaturu

Interview

V sobotu 6/4/2013 sa konal pastoralny rozhovor medzi 6 ocami vo veci kandidatury na post Seniora Myjavskeho Senioratu.

Ako isto viete, nas brat farar je v sucastosti Konsenior Myjavskeho Senioratu a  bol osloveny, aby kandidoval vo volbach Seniora Myjavskeho Senioratu.  Normalne, ked sa kandiduje vraj je to len taka formalitka – kandidat oboznami “vrchnost”, ze chce kandidovat a “vrchnost”  posle list v ktorom dava zvolenie na kandidovanie. Pokial viem, toto je normalny proces v demokratickom state, kde dokonca i v politike ludia oznamia, ze chcu kandidovat a tato prilezitost je im zo zakona dana a je len na kandidatoch, aby si ziskali “hlas ludu/strany”.

Avsak, ked sa “cirkevna vrchnost” dozvedela, ze nas brat farar planuje kandidovat – odrazu nove pravidla na kandidaturu…..!!! Kadidati musia byt podrobeni tzv. “pastoralnemu pohovoru”, na zaklade ktoreho “vrchnost”, na cele s generalnym biskupom, povoli alebo nepovoli kandidaturu.

Otazkou je – coze tak odrazu zmena pravidiel? A co je cielom pohovoru – alias – ake otazky su polozene kandidatom?

Brat farar sa zucastnil tzv. “pastoralneho pohovoru” v sobotu v Liptovskom Ondreji. Nebolo mu povolene vziat si svedkov, takze detaily pohovoru zatial nie su zverejnene, ale my sa uz tesime na zapisnicu z pohovoru. Tento pohovor bol medzi bratom Hvozdarom, Generalnym Biskupom a Generalnym Dozorcom.

Ludia sa pytaju a chcu aby som polozila nasledovnu otazku bratovi gen. biskupovi – preco odrazu zmena pravidiel a; preco obavy z potencialnej kandidatury brata Hvozdaru?

 

Miska

Leave a comment